Hipernet - Videó távfelügyeleti rendszerek alkalmazása banki környezetben
 
 

Az igény:

A biztonság a bankok mindennapi munkájának egyik kritikus eleme. Video megfigyelő rendszereket használnak a fiókok és irodák egyes területeinek megfigyelésére. A megfigyelésnek több célja is lehet:

 

 
A jelenlegi megoldások - azok korlátai:

Jelenleg a bankok kihelyezett kamerákkal oldják meg a megfigyelési feladatot, amelyek jelét a helyszíneken elhelyezett video rekorderek rögzítik. A kamerákat a következő pontokon helyezhetik el:

A videorekorderek rögzítik a kamerákból érkező video jeleket helyi megfigyelés céljából. A rekorderek hajlamosak a meghibásodásra ezért folyamatos fenntartást igényelnek, amely költséget jelent. Nem teszik lehetővé egy meghatározott esemény egyszerű visszakeresését, a biztonsági személyzetnek gyakran szalagokat kell végignézni a meghatározott esemény lokalizálásához. Egyes esetekben a nagy mennyiségű video kazetta biztonságos tárolása jelentős további költséget jelenthet. A bankok gyakran küls? biztonsági cégeket alkalmaznak távoli helyszinek védelmére, a fiókok nyitvatartási időn túli őrzésére valamint elrettentésre. Ezek a szolgáltatások jelentősen megnövelik a bankok biztonságügyi költségeit.

 

A TWR megoldás:

A TWR digitális video távfelügyeleti rendszer távoli helyszínek százainak megfigyelését teszi lehetővé egyetlen központi helyről. Ezen túlmenően megoldja az események digitális rögzítését és tárolását is. A TWR a bank meglévő LAN (local area network), WAN (wide area network) vagy dial up (ISDN) infrastruktúráján működik, igy telepítése minimális többletköltséget jelent. A rendszer alábbi tulajdonságai folytán növeli a bank költséghatékonyságát, lehetővé teszi a biztonsági műveletek jobb kézbentartását és a pontosabb informálódást a távoli riasztásokról.

A TWR egyedülálló beépített Digitális Video Mozgásérzékelővel rendelkezik. A megfigyelésre kijelölt helyszínt automatikusan és folyamatosan ellenőrzi a videojel analizálásával. A speciális mozgásanalízis töredékére csökkenti a téves riasztások számát, így növelve a TWR rendszer hatékonyságát.
 

Az előnyök:

 

Műszaki adatok:

A TWR jellemzői

Kétirányú hang és riasztási jelzések átvitelét teszi lehetővé az alább felsorolt közegeken:

LAN - Ethernet

MAN - HFC, Wireless

WAN - PSTN, ISDN, Frame Relay, MDDB – VSAT

MLLN - E1 (T1), DNIC, V.24, V.35, X.21

Természetesen a rendszer lehetőséget ad a LAN-WAN átmenetek kialakítására is.

A rendszer elemei

VMS - Video Management System - a diszpécserközpont adatgyűjtő központi egysége. Lehetővé teszi távfelügyelt helyszínek százainak a folyamatos közel valós idejű video távmegfigyelését. Ide futnak be a megfelelő VTU-k jelei.

VTU - Video Termination Unit - a videojel és riasztási információ fogadó egység a megfigyelés alatti helyszínen van telepítve, és a rendelkezésre álló távközlési hálózatnak megfelelő interfésszel csatlakozik arra.  

 

Mintahálózat elrendezések:
 

1. Frame Relay hozzáférés

 
 

2. VSAT alkalmazás
 

 
 

3. LAN alkalmazás
 

 
 

Napjainkban a rohamosan épülő LAN-WAN hálózatok felvetik a Video Távfelügyeleti rendszerek vállalati Intranet-Internet hálózatba integrált alkalmazásának igényét. A TWR VTU egysége rendelkezik Ethernet 10baseT felülettel, TCP/IP protokollal, így közvetlenül alkalmas ezen hálózatokhoz való csatlakozásra. A TWR által használt speciális adattömörítési eljárásnak köszönhetően IP routerek egyszerűen használhatóak az adattovábbításra a LAN-on belül. A VTU a szabványos HDLC/LAPB protokollt használja. a VMS felé küldött tömörített video adat továbbítására. Az Internet csatlakozási lehetőség természetesen megfelelő adatbiztonsági feltételeknek is eleget tesz, kizárva a video rendszer illetéktelen használatát. A rendszer nyitottsága alkalmassá teszi arra, hogy a jövőben akár egy teljes vállalati multimédia hálózat alapja legyen.
 
 


[Vissza] [Cégünkről] [Partnerek] [Termékek] [Szolgáltatások] [Hipernet Kft.]  [Írjon nekünk]